Alla inlägg under juni 2009

Av Joakim - 2 juni 2009 23:20

Under tiden jag pluggade i Falun så tränade jag med de andra på det som kallas Triathlonhögskolan. En del av Dala Sports Academy som är ett samarbete mellan Högskolan Dalarna, Falun och Borlänge komuner för att skapa förutsättningar för att kunna elitsatsa samtidigt som man utbildar sig. Idag var det vårterminsavslutning med gemensam middag och avslutning för mig som inte är kvar till hösten. Som alla andra som lämnat fick jag en Dalahäst.


De åren jag gått på triathlonhögskolan under ledning av Tomas Wiker har varit fantastiskt roligt och en stor anledning till att jag kunnat lyfta mig så i mitt idrottande. Den stora vinsten har inte varit att ha en tränare utan mer att få vistas i en miljö med andra som satsar och som kan pressa en och lyfta träningarna. Utan att vara helt säker tror jag att Falun är en av de städer i Sverige med mest elitidrottare i konditionsidrotter som triathlon, cykel, skidor och orientering räknat på antalet invånare. Detta gör Falun till en grymt bra stad att bo i om man tävlar i någon av de sporterna och jag hoppas att kunna fortsätta få vara med och träna med Tomas och triathleterna även om jag inte officiellt är med i gruppen.


Imorgon är det tävlingspremiär med Försvarsmaktsmästerskapen i triathlon. Detta på sprintdistans och tävlingen går i Lidköping. Igår limmade jag på däcken på min nya tempohoj och den står nu redo att svettas in bara nån meter från mig. Tyvärr är digitalkameran i Stockholm så jag har inte kunnat lägga upp någon bild som jag lovade så ni får hålla tillgodo med en lokal häst så länge.


Av Joakim - 1 juni 2009 11:04

Efter att ha varit på läger i sex veckor sedan början av April är jag nu tillbaka i Falun där jag kommer att vara resten av sommaren. Borträknat tävlingarna då.


I lördags var jag och kollade på sprinttävlingen som arrangerades på Lugnet här i Falun. Det var junior-EM uttagning så de flesta från triathlongymnasiet var dessutom körde Jonas Djurback och Erik Strand så jag såg fram mot ett roligt lopp. Förutom duktiga deltagare var det på mycket länge en cykelbana som det gick att göra någon skillnad på under ett draftinglopp, man körde nämligen två varv över Högbo, toppen på berget där hoppbackarna står.

Djurback var upp ca en minut efter juniorerna som simmar grymt bra men det hjälpte inte för han gick ikapp och stötte av dem under cyklingen. Under löpningen kom Johan Sandberg ikapp Djurback för att bli slagen i spurten, Jonas är snabb.


Igår sprang jag 1:45h men det var nog lite för mycket efter all träning jag precis gjort. Var helt slut när jag kom hem och däckade i soffan utan dusch i 2.5 timmar. Ändå var jag trött resten av dagen så veckan som kommer får bli riktigt lugn.


På riktigt lugna veckor behöver man bra musik och för er som inte hört Green Days nya platta så har ni missat något. 21st century breakdown är en konceptskiva, dvs alla låtar bildar en historia, och kanske det bästa de gjort. Dessutom är den producerad av Butch Vig som arbetat med bla Nirvana och Smashing Pumpkins. 


Här är den första singeln:


Green Day - Know your enemyUploaded by xXmatdu87Xx. - Regardez la dernière sélection musicale.
Ovido - Quiz & Flashcards