Alla inlägg den 24 juli 2009

Av Joakim - 24 juli 2009 18:19

Att jag gillar att ta mig an träningen med vetenskapligt stöd i ryggen är nog ingen överraskning för den som följt bloggen. Det svåra med det är att "sanningen" ändras i takt med att man kommer på nya saker eller bevisar att gamla "sanningar" var fel. För att hålla sig uppdaterad duger det alltså inte att skumläsa Aftonbladets diettips inför sommaren eller hur man "boostar sin kondition på 3 veckor" utan man får läsa lite böcker eller helst vetenskapliga artiklar som är det nyaste som finns i informationsväg. Om man bortser från rykten och Aftonbladet :-)


Har man inte tillgång till vetenskapliga artiklar, som dessutom är rätt tråkiga att läsa, finns ju internet. Dock ska man vara på sin vakt när det gäller den information som finns lätt tillgänglig ett knapptryck bort. Det är alltid viktigt att värdera källan och inte lita blint på någon titel eller ett idrottsligt resultat för den delen. Bara för att en person sprungit snabbt själv behöver han/hon inte ha någon koll alls på hur man ska träna, de lär garanterat ut hur de själva tränat och det behöver inte ha någon grund i vetenskap. Bra gener räcker väldigt långt om man bara har viljan att träna. Dock finns det många idrottare som har god kunskap om träning och kost...


Några som har koll och som tar upp aktuella saker är killarna som driver bloggen: http://www.sportsscientists.com/ 
Där läser och kommenterar många andra som också vet mycket vilket gör att informationen inte sprids utan att andra sidor också tas upp, eller att fel påpekas. Trevlig läsning.

Ovido - Quiz & Flashcards